joi, 19 martie 2009

Sex in cosmos sau pe pamant?


Revenind la articolul de ieri care l-am primit de la o prietena, am cautat si eu pe net si ce am gasit? Un articol din 24 februarie 2000, aparut in The Guardian, la o zi de la lansarea cartii scriitorului francez Pierre Kohler – „Misiunea finala: Mir, aventura umana”. Articolul trateaza posibilitatea de a face sex in cosmos si a stat la baza unei polemici intre oameni de stiinta din toata lumea, dar mai ales din Rusia. Sigur ca pe pamant lucrurile sunt mult mai simple si... ca sa spunem asa de cele mai multe ori mai la ....indemana. Am vazut de ce sunt in stare, de pilda, „conationalii” nostri in Italia... Insa in cosmos? Cand stai in imponderabilitate... Noroc ca unii s-au gandit si la aceasta problema... poate unii dintre noi ajung „in aer” si... totusi vor dori si in aceasta situatie sa faca... sex. Conform cartii amintite, astronautii din SUA si Federatia Rusa au facut sex in spatiu pentru programe separate de cercetare legate de problema modului cum pot supravietui fiintele umane ani de zile pe orbita. De ce separate si nu comune? Nu scrie in articol. Ar fii cateva raspunsuri: a) pentru ca americancelor le plac stilurile mai rafinate, nu abordarea directa a uni Ivan, b) pentru ca o Natasha e mai ... senzuala dar si mai docila ... nu emancipata ca o americanca c) pentru ca prezervativele rusesti sunt mai groase si mai iritante.... etc.
Pierre Kohler, un respectat scriitor de carti stiintifice scrie in cartea sa ca acest subiect este taboo, atat pentru NASA cat si pentru Centrul de control al zborurilor apartinand Moscovei, dar ca .... acuplarile .... „cosmice” au avut loc.
„Problema sexului in spatiu este una serioasa”, afirma acesta. Experimentele au fost conduse pentru a gasi solutii pentru misiunile proiectate sa se desfasoare cu cupluri casatorite pe viitoarea Statie Orbitala Internationala, succesoarea statiei Mir. Eu cred ca a mai existat un scop pentru aceste teste..:) : sa vada daca e posibil ca seful echipajului sa isi exercite controlul asupra membrilor acestuia ...Oamenii de stiinta au nevoie sa stie cum pot fii posibile relatiile sexuale in absenta gravitatiei. Pai eu ce am spus? Autorul citeaza un raport confidential al NASA referitor la o misiune a navetei spatiale din 1996. Un proiect cu numele de cod STS – XX trebuia sa studieze pozitiile sexuale posibile intr-o atmosfera cu gravitatie scazuta. Eeee asta chiar nu va asteptati!?! Ei! Acum incepe partea frumoasa:
Au fost testate 20 de pozitii prin simulari pe computer pentru a identifica cele mai bune 10. „Apoi doi porcusori de guineea (de ce porcusori de guineea si nu catei sau maimute? Nu se sufla nici o vorbulita!) au testat aceste pozitii in conditii reale de gravitate zero. Rezultatele au fost filmate pe banda magnetica, dar sunt considerate un subiect atat de sensibil, incat chiar NASA A primit doar o versiune cenzurata.”
S-a stabilit ca numai 4 (patru) pozitii sunt posibile fara „asistenta mecanica”. Celelalte 6 necesita o curea elastica speciala si un tunel gonflabil, ca un sac de dormit fara capete. Ce norocosi suntem pe pamant! Pierre Kohler spunea: „Una dintre principalele descoperiri a fost ca, pozitia clasica asa-numita a misionarului, care este asa de usor de realizat pe pamant, unde gravitatia trage in jos, pur si simplu este imposibila in spatiu.” Iar ma felicit ca nu m-am facut astronaut asa cum vroiam pe la 4-5 ani!!! De aia si in Italia au fost posibile violurile mult mediatizate: Italia are gravitatie. De aici mi-a venit o idee pe care domnu’ Berlusconi si ceilalti ministeriabili italieni sa o aplice: sa scape de gravitatie si se va reduce drastic numarul de violuri in peninsula.



website translation


Un comentariu:

Unknown spunea...

Cu scuzele de rigoare ca te contactam asa, dar deocamdata este o modalitate buna. Speram sa nu ne arunci intr-un colt.Apelam la oameni inteligenti si cunoscuti in blogosfera. Dupa ce vei citi acest comunicat, daca ai disponibilitatea sa te inscrii ar fi ok si cred ca ti-ar placea sa fii si un promotor al blogosferei bucurestene. Poate ne contactezi pe mail ( valecano@yahoo.com )sa discutam. Poti chiar sa ai propriul eveniment despre ceva anume …depinde doar de tine.
Acesta este comunicatul:
"Mesaj important pentru bloggerii din Capitala!
Pe 30 mai sarbatorim Ziua Bloggerilor Bucuresteni (ZBB). Vor avea loc concerte, video-proiectii, târguri de blogging, expozitii, vânzari de produse ale bloggerilor, petreceri etc.
Informatii si înscrieri pe ZBB-2009.RO.
Trimiteti mai departe mesajul sa circule in blogosfera. Multumim"

Nu este o competitie unde premiile se dau dinainte, vor fi doar oameni destepti acolo...si reactiile pozitive deja au inceput sa apara: http://www.theflyonawall.com/2009/03/ziua-bloggerilor-bucuresteni-30-mai.html