miercuri, 18 martie 2009

PNESS - sau hai sa cheltuim banii publici.

Programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei, acea gaselnita nicolaesciana s-a incheiat. Oare o sa vedem vreodata roadele acestui "program"? In esenta o idee laudabila. Dar, care inca de la inceput, a scartait din toate articulatiile. Ca un copil nascut batran... bine ca nu mort! Mult discutatele laptop-uri au fost distribuite abia cu cateva luni inainte de terminarea programului care, oricum s-a prelungit cu peste juma' de an peste termenul limita stabilit initial.


Dar de soft-ul folosit pentru evidenta si raportare... ce sa mai zic. Tipic pentru scartaiala intregului program. Modificat de multe ori, si totusi, pana in final tot cu multe "bube" ... de rasul curcilor!!! Cica pentru a stabili daca un pacient este obez, trebuiau masurati mai multi parametri: inaltime, greutate si perimetrul abdominal. Si programul spunea daca persoana este sau nu obeza. Insa, atunci cand venea vorba de gravide, toate ieseau obeze, deci cu risc cardiovascular si de alte imbolnaviri grave, desi, saracele viitoare mamici nu erau cu nimic vinovate ca aveau burtica mai mare (perimetrul abdominal).


O alta "minune" a programului: la o fetita de 3 ani aveai obtiunea de a bifa daca saracuta si-a inceput sau nu .... viata sexuala

















Sau un alt exemplu... de competenta extraordinara a softisti-lor angajati de ministerul sanatatii: un baiat de 11 ani care are nevoie de... ce credeti? CONTRACEPTIE!!!!
Si exemplele ar putea continua! Marturie stau print Scrin-urile!!!
Bine ca s-a terminat. Pacienti si medici rasufla usurati!!!! Noroc de profesionalismul din programele guvernamentale!!!



website translation


Un comentariu:

Marius spunea...

Da', dar cita spaga s-o fi luat pentru el ...