vineri, 24 aprilie 2009

CAINELE CREDINTA sau IUBITI SI CAINII VAGABONZI (2)

Am primit azi un e-mail de la un prieten care m-a impresionat foarte mult. Asa ca am considerat ca cel mai bun mod de a face si pe altii sa cunoasca continutul e-mail-ului a fost sa pun continutul attachementului pe blog. El contine o lectie de viata pentru noi toti!
Acesta este 'Credinţa'. Este un câine născut în Ajunul Crăciunului anului 2002. S-a născut cu 3 picioare - 2 sănătoase cele de la spate şi unul din faţă anormal, care a trebuit amputat. Desigur nu putea să meargă când a fost fătat. Oricum mama lui l-a părăsit.
Primul său stăpân nu a crezut că poate supravieţui şi de aceea s-a gândit că ar fi mai bine să-l “adoarmă”. Insă noul stăpân, Jude Stringfellow, la întâlnit si a dorit să aibă grijă de el. Ea a fost hotărâtă să antreneze acest câine şi să-l înveţe să meargă singur.De aceea l-a botezat CREDINŢA
Pentru început ea a pus câinele “Credinţa” pe o placa de surfing pentru a-l obişnui cu mişcarea. Mai târziu ea a folosit unt de cocos pe o lingură scobită, ca momeală şi recompensă pentru ca el să stea vertical (pe picioarele din spate) şi să ţopăie în jurul ei.În acelaşi timp, alt câine din casă îl ajuta şi-l încuraja de asemenea să meargă. În mod uimitor, după numai 6 luni, ca o minune, Credinţă a învăţat să stea în echilibru pe picioarele din spate şi prin sărituri să meargă. După un alt antrenament în zăpadă, el a învăţat să meargă –păşind ca o fiinţă umană.
Lui Credinţă îi place acum să se plimbe. Oriunde se duce, atrage toţi oamenii în jurul său. Acum a devenit faimos pe scena internaţională. A apărut în ştiri de presă şi în programe TV. A fost tipărită şi o carte despre el, numită “ Cu puţină Credinţă” şi se consideră că o să apară în unul din filmele Harry Potter.
Actualul stăpân, Jude Stringfellow, care l-a învăţat să meargă, pregăteşte o călătorie în jurul lumii pentru a predica - faptul că cineva, în ciuda unui corp imperfect, poate avea un suflet perfect.
Totdeauna în viaţă există lucruri nedorite. Probabil cineva se va simţi mai bine dacă altcineva îşi schimbă punctul de vedere, spre altă direcţie. Sper că acestenduri va vor aduce fiecăruia un nou mod de a gândi despre ceilalţi şi că fiecare poate aprecia şi poate mulţumi pentru fiecare zi minunată care urmează. Credinţă este o demonstraţie continuă a Puterii Vieţii !

2 comentarii:

Marius spunea...

Dom' doctor, de ce ma faceti sa lacrimez ?... Stiti ca-mi cauzeaza !...

B85CSP spunea...

Cainele asta imi intareste convingerea ca animalele sunt fiinte comparabile cu noi. Egale sau chiar superioare. Lectiile de viata pe care aceste necuvantatoare ni le dau zi de zi ne-ar fi foarte utile. Cu o conditie - sa avem rabdare sa le observam si minte sa intelegem aceste lectii.