marți, 7 aprilie 2009

DESTEAPTA-TE ROMANE!!!!



4 comentarii:

silver spunea...

Ceea ce se intampla in Chisinau acum - o fi oare desteptarea unei natiuni satule de atatea minciuni si mizerie politica, cu care a fost hranita ani de zile? o fi ajuns oare cutitul la osul moldoveanului (prea!) ospitalier si rabdator?... o fi oare o manifestare spontana sau un scenariu bine gandit din timp si sustinut din afara, care abia se astepta sa fie pus in scena? (ca fara sustinere nu stiu cat for rezista acesti tineri curajosi care scandeaza in piata)
Se va intampla oare o minune, prin care comunistii avari si corupti sa cedeze de buna voie puterea si Moldova sa respire liber?! ar fi prea usor si frumos - nu ma incumet sa cred... Totusi, astept cu nerabdare si sperantaziua de maine! Am inteles ca asemennea demonstratii s-au declansat in diferite colturi ale tarii (sa nu zic "republicii") - acum sunt departe de Chisinau si nu pot sa protestez "pe viu", dar inima imi este acolo!
Bravo, Romani din Basarabia! Desteptarea!

Marius spunea...

Greu se scapa de comunism ... foarte greu

Anonim spunea...

Eu am o parere nuantata. Cand am fost in Chisinau, ca roman, se uitau chioras la mine si ma intrebau de ce nu vorbesc romaneste. ??? Adica, ca ei. Cu arhaismele alea ale lor. Pe urma, am constatat ca urasc romanii si perceptia generala e ca i-am abandonat in '40. Noi, cu totii. Nu conteaza ca nu eram nascuti unii dintre noi. Iar tristul adevar e ca romani reali mai sunt doar cativa, care sunt foarte batrani. REstul sunt niste rusificati. Iar sincer sa fiu, n-am vazut decat intr-un singur loc ospitalitatea de care vorbiti voi. La unul dintre acei romani adevarati, batrani. Tinerii de varsta noastra erau gretosi, infatuati si rautaciosi. Ca sa nu mai vorbesc despre rachetii care vin de acolo incredibil de usor, sau studentii basarabeni care se uita la noi de sus, desi n-au facut nimic ca sa merite bursele sau studiile, altceva decat sa arate ca sunt basarabeni. Mie mi se parea ca trebuie ajutati si intelesi, ei se purtau de parca eram slugile lor. So...

Anonim spunea...

raspuns pentru Anonim 1:
sunt in Romania de cativa ani buni... nu voi descrie ipocrizia si lasitatea de care m-am ciocnit de mai multe ori, caci am cunoscut si oameni extraordinari, cu mintea limpede si sufletul curat, cald!
iar comportamenul diferit al unor basaarabeni "infatuati si rautaciosi" este mai degraba efectul mecanismului de aparare adaptat impotriva umilintelor indurate inca de parintii lor de la "fratele rus"; apoi, mai nou, cand au venit ei insisi la studii, pasind spre o viata noua - a intolerantei intalnite tocmai dincoace de Prut... Zici ca iti pasa - in ce fel? ti se pare ca au burse nemeritate? poate nu le merita oricine, dar incearca sa te descurci cu 50$/luna...e prea mult?
si acum, revenind la subiectul articolului - cat de "nuantate" (sau in ce nuanta) iti sunt parerile fata de tinerii sechestrati si batuti pentru ca nu mai suporta dictatura comunista?!