marți, 15 septembrie 2009

Arc peste timp

Uneori, ambitia si iubirea pentru meserie fac pe unii sa fie activi chiar si atunci cand ar trebui sa stea pe o banca inparc si sa citeasca ziarul sau sa joace sah. Si sa fie plini de energie, vitalitate. Brevetul de pilot l-a luat cu dispensa de varsta in 1944, a muncit in diverse locuri, printre care si Aeroclubul Regal, dar si LARES - compania dinaintea TAROM-ului (aici mereu intrebau pasagerii cine e baiatul acela cu pantaloni scurti care se urca in cabina de pilotaj - si cred ca multi aveau frisoane cand aflau ca este pilotul :)). Acum, peste ani, la aproape 82 de ani, si-a vazut visul cu ochii. A reconstruit in marime naturala, si complet functional (sa zboare) avionul lui Aurel Vlaicu. Si l-a prezentat la cel mai mare salon european de aviatie de la Torino in acest an. Si toata viata a fost un exemplu... pentru mine! Sunt mandru de el!Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce ai facut in viata: ai sadit un copac? ai construit o casa? ai crescut si ai educat un copi?
Pentru multi dintre noi viata parintilor ne pare o poveste din alta epoca... si intotdeauna ne uimesc caltatile lor umane, asa ca intelepciunea, perseverenta, disciplina, corectitudinea, responsabilitatea, daruirea profesionala si ambitia, calitati ce i-au ajutat sa treaca peste multe incercari si sa se ridiice de asupra timpulu sau, sa realizeze lucruri marete pentru neam, pentru tara si in parte, pentru copii lor. Fiecare copil viseaza sa devina candva ca tata ori ca mama, sa fie la fel de respectat si apreciat sau poate mai mult... Exemplul parintilor, modelul lor de viata ne face sa fim mai buni si sa incercam sa nu-i dezamagim, sa-i facem mandri de noi asa cum ne mandrim noi cu ei!
Dl ing. Constantin Savu este o persoana remarcabila, care si azi ii inspira pe tineri (nu numai piloti sau constructori de aviatie) sa lase urme semnificative, care sa dainuie peste vremuri. Bogdan, felicitari pentru un asa tata!